Nykøbing F
|
Nykøbing F. - broen - Sundby HER
|
Fotograf ukendt. Zarens Hus på Torvet i i Nykøbing F. o. 1890 (?). Kilde Kongelige Bibliotek.
Zarens Hus i Nykøbing F. Før den omfattende restaurering omkring 1900. Et fantastisk foto, nabohuset er forhøjet. fotografen desværre ukendt. Fra Falsters Egnshistoriske Arkiv.
Czarens Hus i Nykøbing i al sin magt og vælde i 1860'erne (ældre foto end det ovenover) - og under en hårdhændet restaurering sidst i 1890'erne. Fotos findes på Czarens Hus. Billedet til venstre kunne være fotograferet af Sidenius? Det ses herunder som postkort, med mere af Torvet på.
#1224. Peter Elfelt. Zarens Hus i Nykøbing F. 1898. Fra The Filmmuseum.
En serie postkort fra Marckeprangs Boghandel: Nykøbing F. i gamle Dage.
Jeg er interesseret i denne serie, fordi jeg gerne vil finde ud af, hvilke fotografer der har taget de enkelte billeder. Jeg forestiller mig, at mange af de tidlige er taget af J.B. Sidenius - men vi skal finde tilsvarende kopier med hans navnetræk el. lign. for at være sikker. Et af postkortene er fremstillet efter malet forlæg. Her er pt. 23 postkort. Hvor mange er der i serien? Det er en god indsats for at fortælle om Nykøbing F "i gamle Dage". Mackeprangs Boghandel lå i Langgade 22, Nykøbing F. Kilder danstamps.dk og private postkortsamlere.
Udsigt fra Lolland med den gamle Færgebro c. 1860 - dvs. medens den stadig var i brug. Christian IX's bro blev indviet i 1867.
Kirken. 1860.
Valghandling paa Torvet c. 1860.
Det gamle Ting og Arresthus.
Torvet - Czarens Hus. Noget tidligere foto end det herunder. På hjørnet af Langgade og Færgestræde ses til venstre Czarens Hus (kaldet 'Det skæve hjørne'). På det andet hjørne ses Amtsmandsgården, som brændte i 1893.
Torvet med den gamle Amtmandsgard c. 1876.
Nykøbing F. i gamle Dage. Hjørnet af Torvet og Slotsgade c. 1850.
Torvet o. 1840. (Efter farvelagt tegning).
Nykøbing F. i gamle Dage - Torvet (Honorés Hjørne). Til venstre Lars Hansens Beværtning. Til højre L. Christoffer Træsko og Tøffelmager
Ca. 1880.
Ca. 1880.
Torvet c. 1872.
Hjørnet af Torvet og Langgade. 1850.
Langgade med det gamle Posthus.
Langgade 1865.
Langgade. Forretningen Julius Bernth blev grundlagt den 24. november 1874. Ejendommen brændte i 1886 og blev genopført i udvidet form. Julius Bernth døde i 1898.
Hjørnet af Langgade og Bastebrostræde.
Bastebrostræde c. 1850 (Det er ikke korrekt, det er meget senere - billedet i hvert fald). Gudbiorgsund i baggrunden.
Havnen med den gamle Toldbod c. 1876. Toldkammeret (bygget 1838).
Brogade, med den gamle bro, Christian IX's bro til Sundby. Broen blev indviet i 1867. Billedet kunne være taget fra fotograf V.C. Christoffersens fotoatelier. Se næste billede.
Frisegade ligefor Brogade. Her havde fotograf V.C. Christoffersen sit atelier. Han var også bager.
Nykøbing F. i gamle Dage. Nygade c. 1850. - Den gamle Stadt Hauptmandsbolig.
Udsigt fra kirketaarnet, i baggrunden Jernbanestationen.
Udsigt fra Jappes Mølle c. 1860. Gaden midt i billedet er Nygade, Det er før der kom jernbane til Nykøbing. Området forrest med det runde stiforløb er den gamle kirkegård. Kvickly har til huse her i dag.
Hotel Stad Nykøbings Have c. 1870. Hotel Stad Nykøbing lå på hjørnet af Frisegade og Brogade. Porten vendte ud mod Guldborgsund.
Kort. Trap Danmark 1898 Nykøbing F.
Christian 9's bro mellem Nykøbing og Sundby
Der er mange billeder af broen ,som er placeret under de fotografer, der har fotograferet den, Sidenius, Christoffersen, m.fl.
Christian IX's bro, "C. St. Enerert" efter foto omkring 1900. Sendt til familie i Sydamerika, Tandil, Argentina.
Fotograf ukendt, udgiver Teterkioasken, Nyk.F. Fotografisk postkort, sendt 1922. Vandtårnet til venstre blev opført 1908. Samling avk.