HAVNEN. Anton J. Rasmussen, fotograf i Stubbekøbing 1884 til 1924
Til hovedsiden om Anton Rasmussen HER.
|
Havnen i Stubbekøbing
|
Stubbekøbing tidligt forår 1897. Havnen set fra Havneudløbet. Endnu i 1897 fandtes der øst for havnemolen og cirka to hundrede alen fra land endnu afskillige af de store fortøjringspæle, som tidligere var en slags surrogat for en havn. Kilde: IT-29-18-04-1897.
De to billeder herunder er redigeret sammen til et.
De to billeder herunder er redigeret sammen til et.
Stubbekøbing Havn med det gamle bådebyggeri til højre. ES. Billedet findes tilsvarende i Stubbekøbing Lokalarkiv. (Billedet nedenfor).
Stubbekøbing. En gammel middelalderkirke med stejl tagrejsning , gavlblændinger og kamtakker. Et "nyt" rådhus (fra midten af 1800tallet) bygget ikke så langt derfra. Havnen med bådeværft, en jagt er ved at tørre sejl. En oplagsplads for tømmer, som er sejlet til byen. Det er en gammel albuminkopi, kontaktkopi af glasplade 10x14,5 cm, fra 1880erne formentlig, men efter en restaurering af kirken i 1882, jvnf. herunder. Bag på står nummer 815 - (glaspladenummer). Desværre intet fotografnavn, men det findes som værende Anton Rasmussens foto i Stubbekøbing Lokalarkiv og i flere eksemplarer på Det Kongelige Bibliotek. ES.
Bagside på et at Anton Rasmussen topografiske billeder med gengivelse i streg af et af hans egne havnebilleder, jvnf. ovenfor.
|
Havnen i Stubbekøbing, foto Anton Rasmussen, o. 1890. Det Kongelige Bibliotek.
Et tomastet sejlskib i Stubbekøbing Havn. Foto Anton Rasmussen, Stubbekøbing. Arkivet.
Foto Anton Rasmussen, Stubbekøbing. Stubbekøbing Lokalhistoriske Arkiv. Kilde arkiv.dk.
Kæntret skude og tilskuere på Stubbekøbing havnekaj. 1903 bag på billedet. Tænkte at det kunne være et kølhalet skib, men dertil er der kommet for meget vand i skibet. Stubbekøbing Lokalhistoriske Arkiv. Kilde arkiv.dk.
Stubbekøbing, 1903, et kæntret skib - Stubbekøbing, samme skib og episode som ovenfor. Stormflod? okalhistoriske Arkiv. Kilde arkiv.dk.
Foto (?) Anton Rasmussen, Stubbekøbing. G. Bruuns Boghandel. Kilde René Allan Larsen. Før 1905.