Emil Hansen, 1853-1917, fotograf ca. 1878-1917
|
Til hovedsiden HER.
|
Stereoskopbilleder - Danske Prospekter.
Stereoskopserier: "Danske Prospekter" og muligvis "Svendborg og Omegn" (det har jeg dog ikke set endnu.). Billederne er fra RODS, registrant over danske stereobilleder v. Peter Randløv. Der er også mange stereobilleder online i Svendborg Byhistoriske Arkiv, arkiv.dk.
Foto Emil Hansen, 1853-1917, Svendborg. sydfynske børn er vinterklare.
Emil Hansen var en flittig stereobillede-producent. Og det er meget dejlige billeder - men jeg har endnu ikke set stereobilleder af snefigurer. Kilde RODS.
Emil Hansen var en flittig stereobillede-producent. Og det er meget dejlige billeder - men jeg har endnu ikke set stereobilleder af snefigurer. Kilde RODS.
Emil Hansen, Svendborg. RODS Gerhard Ryding. GR0905.
Vinterparti med Grubbemøllen, en vandmølle, der lå på Dronningholmsvej 1, Svendborg, lige over for den nordlige ende af Grubbemøllevej. RODS PR0100.
Den gamle bro ved Troense, Taasinge. Foto Emil Hansen, Svendborg. RODS PR1774.
Stejleplads med fiskergarn. Foto Emil Hansen, Svendborg. RODS. PR1782.
Mølledammen i Svendborg med skøjteløbere på isen. Foto Emil Hansen, Svendborg. RODS. PR1777.
Taasinge, Troense Strand. Nogle herrer nyder en øl, drengene lærer af dem. Stereofotografi af Emil Hansen, Svendborg. RODS.
Musikpavillon i Christiansminde ved Svendborg. Lauritz Hansen taler. Hvem var han? Stereofotografi af Emil Hansen, Svendborg. RODS.
Opmarch af soldater, officerer til hest. Stereofotografi af Emil Hansen, Svendborg. RODS.
Emil Hansen, Vor frue kirke i Svendborg. Stereofotografi af Emil Hansen, Svendborg. RODS. MM.
Brahetrolleborg. Foto E. Hansen, Svendborg. #20. "Brahetrolleborg, lille Hængebro". Hængebroen ved Brahetrolleborg. Samling avk.
Brahetrolleborg. Foto E. Hansen, Svendborg. Støbejernsbuebroen ved Brahetrolleborg. Kilde RODS.
Glorup ved Nyborg
Glorup. Herregården Glorup på Fyn. "Nr. 49. Statue i Glorups Have".
Da avlsgården blev flyttet i 1860'erne blev der plads til et større haveanlæg, det blev anlagt mellem 1862 og 1875. Havearkitekten var H. A. Flindt og slotsgartner Eltzholtz stod for arbejdet. På øen i fontænedammen blev der lavet et springvand, vandet sprang ud af løvers munde. Det ny haveanlæg kom til at indeholde et fransk anlæg ved siden af fontænedammen med blomster og bladgrupper og to rækker statuer af græske og romerske guder og gudinder. (Wiki) |
Her blev der årligt udplantet ca.100.000 planter fra drivhusene. Hver morgen blev alle gange revet inden herskabet kunne tænkes at gå ud.
Et lille rundtempel blev opført i 1868 med seks doriske søjler. Inde i templet står et værk af billedhuggeren Johannes Wiedewelt. Det har oprindelig stået i Moltkes palæ i Amalienborgsanlægget, dernæst på øen. Værket forestiller Andromeda, en græsk sagnprinsesse, der skulle ofres til et havuhyre, men som blev befriet og gift med en søn af himmelguden Zeus. Foto samling avk. |
Glorup. Foto E. Hansen, Svendborg. Stereo. Hængebroen blev opført i 1867 og er projekteret af firmaet English og Hanssen i København i 1866. Broen er opført med høje gotiske bropiller i røde blanke mursten .Der er opført et brotårn på hver side af kløften. Broen er udspændt over en dyb kløft i hvis bund der risler en lille bæk. Kilde RODS.
Broens eftermæle hænger sammen med H.C. Andersens øjenvidneberetning. Han oplevede, at broen blev indviet i begyndelsen af august 1867. Han skriver om begivenheden, bl.a. til Dorothea Melchior i et brev 7. august 1867: "Her gaar en dyb Kløft, hvor de prægtigste Træer løfte sig, og hen over denne har Greven ladet bygge ved Ingeniørerne English & Hansen en stor Hængebro, omtrent 100 Fod lang; den svæver mellem to gothiske Taarne og seer storartet ud; man gaaer ligesom gjennem Træernes kroner. Den blev indviet igaar; derfor blev jeg der den Dag over. Ingen Mennesker var indbudne, ikke en Fremmed var i Haven; det var aldeles privat og dog et sjældent Arbeide her til Lands; Lægen sagde, at det havde kostet omtrent 12.000 Rigsdaler. Greven og Grevinden gik først over den med Dannebrog og hendes Slægts Fane smykkede Bro; et Musikcorps spillede "Vift stolt paa Codans Bølge"; Arbeiderne udbragte ni Gange Hurra og fik siden 50 Rdl. til at have en lystig Aften for. Jeg gik omkring med Grevinden i de nye Anlæg; Veiret var smukt, og jeg vilde ønske, De havde været her." Kilde H.C. Andersens breve, udgivet 1876. |